ÚVN zabezpečuje akútnu zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu

02.12.2011 Ružomberok

Ružomberok 2. decembra (TASR) – Ústredná vojenská nemocnica (ÚVN) SNP Ružomberok – Fakultná nemocnica zabezpečuje v plnom rozsahu akútnu zdravotnú starostlivosť. TASR o tom dnes uistil jej riaditeľ Igor Čombor a zároveň dôrazne poprel šíriace sa fámy, že pre 43 výpovedí lekárov ružomberská nemocnica kolabuje.

„Nepopieram, že na výpoveďami najviac oslabených oddeleniach poskytujeme len neodkladnú zdravotnú starostlivosť, no netreba robiť neuváženú paniku. Všetko koordinujeme tak, aby nedošlo k žiadnemu ohrozeniu zdravia a života pacientov. Svedčí o tom aj fakt, že sme schopní účinne vypomôcť iným nemocniciam,\" zdôraznil Čombor.

ÚVN podľa neho poskytla troch anestéziológov žilinskej nemocnici. „Troch atestovaných traumatológov sme poslali na Kramáre. Opakujem, pre široký okolitý región naďalej zabezpečujeme pohotovostnú službu v plnom rozsahu, vrátane krčnej kliniky. Mnohé naše oddelenia fungovali v normálnom režime a poskytovali komplexnú zdravotnú starostlivosť, ale odteraz realizujeme traumatologický plán podľa príkazu ministra zdravotníctva pre Žilinský kraj, kde sa musíme zamerať najmä na akútnu zdravotnú starostlivosť,\" spresnil.

„Vôbec nechcem komentovať rôzne mediálne hry a zbytočne sa do nich zapájať. Nestojím proti štrajkujúcim lekárom a ich požiadavkám, no pre mňa je teraz prvoradé udržanie dlhodobo výbornej reputácie našej nemocnice tak, aby bola schopná zachraňovať ľudské životy a zdravie kedykoľvek a kdekoľvek to bude treba,\" dodal generálmajor Čombor. Ako príklad dobrej spolupráce uviedol liptovskomikulášsku nemocnicu, ktorá si zabezpečila prijímanie akútnych stavov chirurgických a traumatologických pacientov aj v Poprade.
 

Vyberte región